teisipäev, 7. oktoober 2008

Korfu saarel kasvavaid...

õisi, vilju, lehti, puid jne...




nimed slaidide all on minu pisikese mõttelennu tulemusena tekkinud ja õiged sealt on kindlasi loorberipõõsas ja eukalüpt. võib juhtuda, et mõni nimi on veel täppi läinud, siis seda poolkogemata.

alpikanne ja krookuseid võib sealpoolkandis aasalilledeks pidada. sedavõrd kuivõrd neid meie mõistes väikseid maalapikesi aasadekski nimetada võib.

meie saarel viibimise ajal sadas paaril päeval veidi vihma ning juba sellest piskustki piisas halja rohu ning krookuste tärkamiseks.

küpresside kohta on saarel niisugune legend:
kui inimene sureb läheb tema hing küpressi sisse. pikad ja kitsad küpressid on meessoost hinged, laiad lopsakamad naissoost.

8 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Neist piltidest lausa uhkab soojust, päikest ja lõhna. Pean seda esitlust mitu korda vaatama, ta ei käi ju lõpmatuseni. Aga mulle tundub, et see, mille kohta oled kirjutanud bambus vms on pamparohi ja üks roosade õitega pikkade kitsaste nahkjate lehtedega põõsas peaks olema oleander. Kas ta õied lõhnasid tugevalt-maguselat? Veel leidsin paar tuttavamat taime, aga pean enne üle kontrollima kui midagi öelda julgen

Emmeliina ütles ...

alpikannid olid mu nõuka aegsed sünnipäeva ainsad õied, ei teadnud aimata, et nad kuskil saarel kasvavad
räägi veel..räägi veel

koduperenaine ütles ...

Inglismaal elutsevad alpikannid suurte puude all.N6uka ajal m2letan 6itsesid nad potis korra ja oligi k6ik.Ei 6nnestunud neid uuesti 6itsema saada.Nyyd 6itseb mul alpikann peaaegu pool aastat aknalaual(mehe kingitud).

Köögikata ütles ...

Mõnus, mulle meenub see tuttav tunne Londonis, kus ma käisin põõsast peenrani, ahhetasin ja klõpsutasin. Üht-teist suutsin blogiabilistega kodus tuvastada ka. Mulle tundus, et Sinulgi oli seal tokkroosipuu (vaata mu juulikuist Londoni floora postitust, võib-olla leiad veel midagi tuttavat).

toompeale ütles ...

see roosade õite ja nahkjate lehtedega on tõesti oleander. mul ei tulnud nimi meelde. pamparohi on küll täitsa tundmatu mu jaoks. tokkroosipuu on ka täitsa reaalne. eks me kamba peale saame tõesti üha targemaks, nagu Sa, Köögikata, juba mainisid.

ja kindlasti räägin veel tasapisi edasi sellest reisist. nii siin blogis kui ka reisiblogisse on soov pilte üles panna.

Koduperenaiselt küsin, et need Inglismaal kasvavad alpikannid, kas need on suureõielised?

Korfu alpikannid on need, mida meie lillepottides kääbusalpikannide nime all müüakse. pisikese õiega.

ja krookuseid oli sel ajal näha kahte värvi: kollased ja lillad.

koduperenaine ütles ...

Koduperenaiselt küsin, et need Inglismaal kasvavad alpikannid, kas need on suureõielised?
Ei need k6ik on olnud v2ikeste 6itega alpikannid!

Bianka ütles ...

Kas need pildid taimedest-lilledest on su enda pildistatud ja nähtud? Väga muljetavaldav, kui see nii on. Tundub, et mina käisin oma reisil kinnisilmi ringi. Muidugi nägin ka õisi ja teisi lõunamaiseid taimi, aga ei pööranud neile eriti tähelepanu. Niiiii palju ja huvitavaid sorte küll meie kandis ei olnud! Kanaaride reisi ajal käisime sealses botaanikaaias ja isegi sealt ei leidnud ma nii palju huvitavaid sorte pildistamiseks. Sinul on ikka tõeline aedniku pilk.

toompeale ütles ...

aitäh, aitäh kiitmast! need on mu enda pildistatud ja nähtud tõepoolest! ja tegelikult julgesin ja jõudsin umbes ainult pooled nähtust pildile püüda. seal oli veel niivägapalju põnevaid taimi.
eks aedniku veri lõi tõepoolest vemmeldama!