laupäev, 15. juuni 2013

Kõverpeenar

 Pilte üht- ja teistpidi.







Peaks ütlema, et tal on märksa paremaid aegu olnud. Kuidagi hästi hõredaks on ta jäänud. Võilille ja naadi invasioon on nii mõndagi välja tõrjunud. Näiteks isekülvavad kosmosed ja astrid ja isegi paar päevakübara liiki on välja läinud. Lohutan end sellega, et tugevamad on siiski alles.

Teisest küljest on igas ebameeldivuses ka midagi head. Vaadates kriitilise pilguga haledavõitu peenart, leidsin lahenduse pojengide, flokside, päevaliiliate ja iiriste jaoks. Et kuhu juurdetulijaid paigutada. Siiamaani olengi viletsast paigutuse planeerimisest tulenevalt  uutest tulijatest loobunud.

Nii et, tagasiminek on mingis mõttes hoopis edasiminek.


Kiviktaimlaga läks ka veidi haprasti. Otsisin orasrohust veel allesjäänud lilletaimed välja ja moodustasin neist ajutise nn kastipeenra. Eks mõne aja pärast kolivad nad tagasi. Siis kui umbrohi läinud.





PS. Blogisid, kus soovitakse kinnitussõna, ma kahjuks kommenteerida ei saa. Mu arvuti lihtsalt ei näita mulle kinnitussõna.

9 kommentaari:

Bianka ütles ...

Mis lill see suur valge puhmas on? Praegusel ajal õitsevaid lilli oleks ka mulle hädasti vaja.

Kiviktaimla pidamine käib minu laiskuse tasemest üle. Võib-olla kunagi kauges pensionipõlves ;)

haavaemand ütles ...

Iseenesest on see kõverpeenar tore. Ja valge lille nimi huvitab ka. Kas see on mingi kurieit taignarulliga Sul valves seal? Vai-vai, väga humoorikas. :)

Helve ütles ...

svalge lill on moosesepõõsas


copy paste Calmia leheküljelt:
Dictamnus albus

Moosesepõõsaid on ainult 1 liik. See on kuulsaks saanud juba piiblilegendi alusel. Nimelt pidada sellest taimest tuuletul ja päikselisel päeval erituma sedavõrd palju isesüttivat eeterlikku õli, et õhk põõsa ümber põleb. Olgu selle põlemisega kuidas ta on, aga tundlikumal inimesel võib selle püsiku puudutamine esile kutsuda nahaärrituse.
Ta vajab päikselist kuni kerge varjuga kasvukohta. Pinnas võiks olla viljakas. Ta on pikaealine, probleemivaba. Valged õied avanevad juunis pikkades õisikuküünaldes. Taime kõrgus ulatub 90 cm-ni. Külma ta ei karda (3 tsoon). On võitnud auhindu. Kõrgelt hinnatakse tema kompaktset omapäraste lehtedega puhmikut.
Lisaks põhiliigile on tal olemas ka roosade õitega teisend D. albus var purpureus.


mulle ta mingeid ärritusi pole tekitanud. mõnus tsitruselise lõhn on kui lehti näppida.

aga vot seda roosat varianti ma tahaks ka ta kõrvale. koht juba olemas. :)


aga kurieit on vanaks jäänud vist. ei viitsi enam hästi valvata. laseb jänesed ja ilvesed ja naadid ja muud maltsad vabalt aias olla. ;)

Tii ütles ...

Nu ma usun, et sinu arvuti peaks ikkagi suutma näidata neid kontrollsõnu. Panen siia alla ühe teemakohase lingi. Ära siis kurvsta kui liiga keeruline jutt on. Kunagi ma tulen ja vaatan. Seniks aga -mis arvuti,mis opsüsteem (Windows XP,Window 7,Windows 8..), mis browser(Firefox,Internet Explorer,Chrome)?
IMAGES DO NOT LOAD

Tii ütles ...

Siin on veidi lihtsam õpetus, mida kõigepealt proovida: VAJUTA

MUHEDIK ütles ...

See peenrake on Sul tõesti hõredaks jäänud, pead oma kurieite veidi sõjakamaks tuunima:D

Tsiil ütles ...

Mõnus kuju sel peenral ja küllap sa saad ta lainetama ka, juba annab lubadusi :) Naadi invasiooni vastu aitab, kui ta peenrast välja juurida, peenraserv. Kaughoolduse puhul on see mõistagi veitsa keerulisem :)

Kimalane ütles ...

No töökust ikka jätkub. Tubli! Varsti on kõik ilus ja saab nautida.

Helve ütles ...

@Tii: kui mõistust pole, ei aita ei ussi- ega püssirohi. :(

suured tänud kõigile kommenteerijatele!