neljapäev, 27. juuni 2013

Ühed mu lemmikud: hostad


 Neid on mu aias praegu ainult viit sorti. Sel lihtsal põhjusel, et pole rohkemate jaoks leidnud kohta. Ja pole ka jätkunud aega ning energiat peenarde korrashoiuks.

Kaks neist on nimega, üks küsitava nimega ja kaks nimetut.
Oleks heameel kui blogilugejate abiga kõik omale nimed saaks.



astilbepeenra hostad

Smithi hosta "Halcyon"

?

nõukaaegne süstjalehine hosta
grillinurgas kasvab samuti nõukaaegne kähar hosta 

talub hästi suurte puude varju
poolmetsiku (loe: hästi looduslähedase) aianurga hosta

lainjas hosta  (Mediovariegeta?) on samuti nõukaaegne

4 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Mu ka needsamad nõukaaegsed hostad ja ootan ka samale küsimusele vastust, aga ei ole seda tulnud veel. Oskan vaid tundmatuid juurde lisada - see Golden Tiara ei ole Golden Tiara. Golden Tiaral on väiksemad ja veidi ümaramad lehed, lehe keskosa roheline ja serv kollane. Kes ta on, on väga raske pakkuda - samasuguseid on ju niii palju, vbl on sul Gold Standard (kõlavad veidi sarnaselt). Viimane on lainjas hosta küll.

Helve ütles ...

Tänud, Kadakas! ma just murdsin pead, et keegi küsis ju ka nõukaaegsete hostade kohta, kuid ei mäletanud enam, kes. Küllap me kord vastuse ka saame, arvan.

Golden Tiaras olin ise väga kindel, sest ostsin selle Haideaiast ja usaldasin sealset nimesilti. Silt mul kenasti alles. Sassi ka ei saanud minna, sest kaks hostat ma tookord ostsingi.

Nüüd googeldasin ja tõepoolest, ta Golden Tiara küll ei tundu olevat.

Tii ütles ...

Nõuka ajal oli peaaegu igas aias roheline süstjalehine hosta ning valgeservaline kähar hosta - lihtsalt liigid. Need võivad ka Sinu aias kasvada.
Mul on "Golden Tiaara" juba nii suur küll, et saab servast tükikesi eraldada. See tiaara on tubli paljuneja ja mulle meeldib.

Helve ütles ...

tänud, Tii väärt info eest! mul kuskil mälusoppides taimede tundmine end juba veidi liigutab, kuid näib, et tahab siiski aega veel.

Golden Tiara tükike sobiks küll, sest suur hostapeenar kuulub mu plaanidesse.