kolmapäev, 2. juuli 2014

Juunikuu

Juuni algus oli ilusate ilmadega. Oli soojust ja päikest. Vihma oli ka. Parasjagu, mu meelest. Juuni keskel kiskus juba jahedaks. Isegi nii jahedaks, et lausa lund sadas. Selle päeva (17.juuni) pealelõunal langes õhutemperatuur kiiresti kuni vaid +2 kraadini. Tugev tuul tõi algul kerge rahehoo ja siis lume. Fb raporteeris lumesajust praktiliselt üle terve Eesti.

Jaanipäeva paiku oli nii päikest kui vihma. Jahe ikka ka. Kuu lõpus oli vihmapäevi vist ikka rohkem kui päikesepäevi. Ja jahe oli. Köögiviljad minu arust lausa peatasid kasvu. Kasvuhoones oli muld pigem külm kui jahe. Maasikad ei kavatsenudki punastada kui mõni üksik julgem välja arvata.

Brrr, soojaigatsus on!


Pildid lumisest 17. juunist.


















Vanasõna ütleb, et kui jaanipäevane külm ära ei võta, võib veel asja saada. Loodame seega soojemat ja päikselisemat juulit.


Eile sattusin vaatama nii National Geographicu kui ETV2 kanalitelt saateid maakera kliimast.
Seoses õhutemperatuuri tõusuga 1 kraadi võrra sulavad pooluste jääväljad ja see muudab kogu maailma kliimat. Põuad on pikemad ja kuumemad, samuti vihmaperioodid kauem kestvamad ja veerohkemad. Lund sajab seal, kus varem seda nähtud pole, jne...

Näis-näis, mida toob meile juuli...

2 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Veider oli tänavune juuni küll. Meie saime kahjuks vihma ka siis, kui teistel veel kõik ilus oli.

Ootame siis koos seda juulit, midagi toob ta ilmselt ikka :D

Rahutu rahmeldaja ütles ...

väike juunilumi neil ilusatel piltidel annab pisukest vürtsi, on mida tulevastele põlvedele rääkida :D aga nüüd lubatakse küll pisut suveilma ka, loodame siis kõigest väest, sest kui sajud jätkuvad tuleb ehitada paat ja hakata ainult vesiroose kasvatama :D