teisipäev, 9. september 2014

August

Augustikuu oli siis sel aastal pigem vihmane kui kaunilt suvine. Kuu alguses oli ikka päikesepäevi ka, kuid üldjuhul siiski vaid sadas  ja sadas ja oli kaunikesti jahe. Isegi nii külm, et kuu kolmandat nädalat tuli alustada kolletesse tule tegemisega. Hm, ei mäleta küll varasemaid aastaid, kus juba augustis ahju kütma pidi, et tubadesse sooja saada!
Istutustööde koha pealt oli vihm muidugi hea. Sain rahulikult kogu oma kokkuhamsterdatud taimeportsu istutatud. Ka kogu kiviktaimla taimestatud! Mis teeb meele eriti rõõmsaks. Pilti veel ei näita, sest kuna taimed na noored alles, siis mulla- ja kivipinna osakaal ikka suuremal jaol peenrast.

Augusti lõpus (23.08.2014) õitsesid astilbepeenras (õitsevad veel tänagi!) täies ilus 3 sorti. Teised olid lõpetanud või kohe-kohe lõpetamas.
Arendsi astilbe Color Flash Lime

Lihtlehine astilbe Sprite

Arendsi astilbe Pumila


Vihmamärjad floksid, kellede sordinimedest pole aimugi:












Puishotensia õisikud on omandanud juba rohelise tooni.




Ning teadmata sordinimega aedhortensia õisikud punase värvi. Alustavad nad kaunilt valgetena.





1 kommentaar:

MUHEDIK ütles ...

Hortensiate aeg.

Mu meelest oli augusti küll kõike, kuu algus tulikuum, siis kosutav vihm ja päikesepaiste, millele järgnes tõesti jahe ja väga märg nädal, mis sundis tube kütma. Aga on olnud suvesid, kus oleme kütnud ka juulis korra nädalas :)