teisipäev, 3. november 2015

Paar hingedepäeva õuepilti



Pildistatud 021115

Pikk ja soe sügis on olnud ja olen saanud aias hoolega toimetada. Vahepeal oli küll ka külmahommikuid, kuid siiski suhteliselt vähe. Igatahes mu aiatöid nad ei seganud.

Sel hooajal algas tõsisem aiatööde periood mul augustis. Ja õnneks pidas ka tervis vastu (vastupidiselt möödunud aastale kui juba septembri algul olin sunnitud labidad-rehad-kärud puhkusele saatma).
Iseendalegi üllatuseks olen ootamatult palju korda saatnud. Alustasin hostaalaga, jätkasin pojengipeenraga, kivila sai ümber ehitatud, keldriküngas taimestatud, kõverpeenrast suur lahmakas naati välja kaevatud, köögiviljamaad edendatud, väravapeenart täiendatud...

Ja täna külvasin köögiviljamaale veel ühe peenra porgandit. Õhutemperatuur oli varjus +10, selline soojus lausa kutsus näppe mulda toppima. Eelmised kaks porgandipeenart olin külvanud 13. oktoobril. Tollel päeval küll nii soe ei olnud.
Taliküüslauk on ka istutatud. Ning rindeline sibul samuti.

Et siis selline mõnus sügis sel hooajal.

3 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Ma ei teadnudki, et porgandit võib ka talve alla külvata, aga ma pole eriline porgandisõber ka.
Minu sügistööd võib sel aastal kokku võtta suure ümmanrguse nulliga.

MUHEDIK ütles ...

Mõnikord ongi tõesti nii, et kui töö hakkab hästi minema, siis teeb ta seda suure hooga. Ja teinekord võid ju ponnistada, aga tulemust pole. Oleneb see kuuseisudest või meeleolust või mingist x-faktorist, aga just nii see on. Hea, et Sul kõik kenasti õnnestus ja Sa ise sellega rahul oled. Kevadel on lihtsam jätkata.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Ma muutun alati tükk maad rõõmsamaks kui keegi rõõmus on :) Tore ju kui asjad edenevad ja tõesti Muhedikul on õigus, vahel läheb hooga ja vahel ei nihku miski paigast, mina kahtlustan x-faktorit :D Sügis on sel aastal taevalik olnud :)