kolmapäev, 15. märts 2023

Lumikellukesed!

Eile öösel ja päeval sadas vihma. Täna näitab päikest ja õues on plusskraadid kuigi veidi jahedam eilsest. Vali külm tuul puhub. Läänekaarest. Kui üleeile olid veel hullud hanged, siis tänaseks on ikka väga madalukeseks lumi kahanenud. Lumevabasid laikegi palju.

Üle mitme päeva tundsin end taas tervemana, sain õue kõndima ja kasvuhoonesse askeldama.

Suur rõõm oli leida esimesi lumikellukesi. Need on terrassi kivimüüri ääres, kust lumi sulanud. Ülejäänud lumikellukeste kohad on veel lume all peidus.




Tundub, et märtsikellukeste kasvukohaga on ka lõpuks õnneks läinud. Ma ikka väga palju aastaid pidin katsetama, et kus nad siis olla tahavad. Praegu on maja seina äärses kõrgpeenras, kust samuti varakult lumi ära sulab.


Mõned üldpildid aia lumeoludest





Selle kohaga on mul plaanid...
Pildid 150323

Kasvuhoonesse tegin mõned külvid: porgand, redis, salat, till. Viskasin lund külvidele peale ja katteloori panin ka lume peale. Noh, mulle meeldib lihtsalt kummalisi eksperimente teha.
Rindeline sibul sai juba ca nädal tagasi katteloori peale. Pealsed olid päris pikakesed juba. Nüüd tassisin neile ka veel lund ja panin katteloori lume peale. Arvan, et varsti peaks saaki saama. Sibulapealsete saaki. Hapuoblikat ka, kasvab üks taim seal sibulate kõrval.

Toas õitsevad amarüllused, orhideed ja kurk.
Päike soojendab, nii mõnus!

1 kommentaar:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

No teie mail on lund juba kõvasti vähem kui meiemail kuigi sula on suurt tööd siingi teinud. Märtsikellukestega olen minagi hädas olnud. Nüüd lõpuks on kodunenud. kevad tuleb kareldes :)