pühapäev, 17. aprill 2011

Kevad aknalaual

Kuigi õues on valdavas osas veel tuhmid ja porikarva toonid, siis aknalauad haljendavad rõõmsalt.











Mitut liiki lilletaimehakatised: pildil kõrge ja madal tagetes, kuid veel on daaliad, zinnia (väga kehvasti tõusid), levkoi, astrid, limoonium (väga vana seeme, kuid superhea idanevusega) päevalill, baklaZaan, paprika ja tomatitaimed.












Kurgikasvatuse lood on arenenud sedapidi, et Djumovotshka (vasakpoolne) 3-st seemnest tärkasid soojas 2 ja hiljem aknalaual juba ka kolmas.
Zozulja (parempoolne) 3-st seemnest tärkasid 2.
Piltidel on taimed 15 päeva peale külvi.











Libelle kolmele seemnele lisaks tärkas mingil ajal ka neljas taimeke. Tänahommikuse seisuga lisaks veel kaks. Nii e 6 8-st.
Pildil Libelle taimede vanus 23 päeva alates külvist.


Eks ta lõppkokkuvõttes vist üks vindumine ole.
Mõtlen, et järgmisel hooajal katsun kurgikülvid teha varakult (jaanuaris?, detsembris?) ja siis ka lisavalgustust kasutada.
Siin on mõttekoht. Tehniliste nippide üle mõtisklemiseks.

4 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Mina kurkidega nii vara ei alustaks. Nooh, ainult sel juhul kui on kuskil mingi vaba tuba kohe nende jaoks. Tavatingimustes läheb kitsaks, see on fakt

Köögikata ütles ...

Nojah, mul on iga orhidee ja muu suurema taime poti serva peal ka mõni potsikuke seemnekülvidega. Ja ikkagi pidin kõik noortaimepotid juba looritatult kasvukasse kolima. Kaaalun nii mõnegi muu viimist, aga kuramus lubab jälle miinuseöid. :o(

MUHEDIK ütles ...

Ma olen Isehakanuga kurkide osas ühte meelt. Ja kui oma taimepotte vaatan, tahaksin nad juba kõik välja tõsta, aga kahjuks on varavõitu

Helve ütles ...

lapsed läinud - toad tühjad. aga nagu harjunud kasvatama. kasvatan siis kurke :D.

neid igasuguseid taimepotte koguneb kevadel aknalaudadele tõesti hulgim. nii suur kogus häirib veits mind ka. aga kuna nad just ei kuhju, siis need paar kuud on talutavad.