esmaspäev, 30. mai 2011

Rabarberihooaeg


Tegelikult küll hakkab selle köögivilja hooaeg juba lõppema. Seega siis viimane aeg ta kiituseks üks postitus teha. Ikkagi esimene vitamiinide ja värskuse allikas, mida meie kliimavöötme aedadel pakkuda on.
Esimesed varrejupid niisama head lastel suhkruga maiustamiseks. Siis tuleb juba koogijagu ja kissellijagu ja mahlajagu ja sügavkülma panekuks. Ja moosi võib teha jne. Kui netis veidi tuhnida, leiab üsnagi rohkelt retsepte ja võimalusi rabarberist rõõmu tunda.
Meie peres on ta koogikattematerjal ja kisselliks hea. Mahla ei viitsi teha. Õuna- ning pirnimahlad on maitsvamad.
Veini tegin ühel aastal. Prooviks. Päris huvitava maitsega sai.
Talveks panen veidi sügavkülma ka.


Minu jaoks on ta isegi hästi dekoratiivne oma lopsakate lehtede ja suurte valgete õisikutega. Kena taim koduaia kujunduses. Sujuv köögiviljamaa üleminek iluaia osaks. Minu arust küll. Aga eks ta ole maitse asi.


Ilm on täna jahe ja tuuline. Sajab. +10 vaid õhutemperatuur. Päike piilub imelühikesteks viivudeks. Kuid siiski!

Esimene puhkusenädal on aiatööde osas rahuldavalt kulgenud. Olen lõpuks ometi enam-vähem mäel. St, et kartul on pandud ja köögiviljakülvid on tehtud ja lilledki osaliselt istutatud.

Loomulikult on aiahooldustöid terve rodu ees ootamas, kuid tasa ja targu. Küll laabub kord kõik. Parem hilja kui ei kunagi.


*************************************************************************************
Ma ise ei saa ka oma blogis kommentaare kirjutada.
Ja nii mõneski blogis veel see ei õnnestu.

3 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Mina olen ka aru saanud, et tuleb pisitasa teha, jõuab siis, mida jõuab. Ega üle oma varju ikka ei hüppa.

Bianka ütles ...

Mina teen rabarberist vaid kooki. See on küll hea, aga need kalorid...

Helve ütles ...

kalorid tulevad, kalorid lähevad... hea koogi maitse on jääv. :)


juhhuuu! blogger laseb mul jälle kommenteerida!