esmaspäev, 13. oktoober 2008

Aianduspood Kerkyras

Pealinnaga tutvudes põikasime sisse aianduskeskusesse.



Ega ta ei erinenudki suurt meie kaubanduskeskuste juures olevatest sellealastest müügikohtadest.

Õues tänaval uhkeldasid suured lilleriiulid krüsanteemide ja alpikannide ja ms meilegi tavapäraste õitsvate potililledega.

Kilega kaetud ning lahtise tagaseinaga poeosas ootasid ostjaid suured kogused enamasti glasuurimata savipotte, mitmesugused kujud ja seinaplaadid, lillesibulad ja potililled, potililled...
slaidil "potid, majakesed 1" vasakule jääb hallikas suur anum, kus kasvas siniseõieline armas veetaimeke (eelmise slaidishow sinine veetaim).

Mälestusmajakesed on liiklusõnnetustes hukkunud või viga saanud inimeste meenutamiseks, sugulased panevad nad õnnetuskohale ning sinna pannakse küünal ja enamasti oli lisaks veel oliiviõli- või veepudelid. Ning kunstlilled.

Kaugemasse osasse jäi lageda taeva all olev puude ja põõsate istikuteaed.

Igatahes tundus hästi mugav ja mõnus: kõik vajaliku saab kohe ühest kohast osta.
Muld? Kahjuks ei osanud tähelepanu pöörata. Ja väetised ning mürkkemikaalid? Kah ei juhtunud nägema. Võib olla oli see mu oskamatus vaatamisel, sest imetlesin neid suuri potikuhilaid ja kujusid ja lilli ja puuistikuid. Halli tünni vahtisin ka pikalt-pikalt, see sinine taim oli niiiiii ilus!

Ah, jaa, näis, et see pood oli ühe keskealise paari tööpõld ja omandus.

4 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Mul võiks ka lillepood olla. Oleksin uhke poemamsel

toompeale ütles ...

mul oli lillepood. just nii ma olingi, pigem küll õnnelik kui uhke. ja lilleseadekool oli ka. seal olin veelgi õnnelikum. kui vapustav oli vaadata, kuidas paari aasta jooksul lilleseadjad "küpsesid"!

MUHEDIK ütles ...

Mul oli ka lillepood, päris mitu aastat! Ja olin ka õnnelik ja uhke. Aga suures linnade ümberehitamise tuhinas läks ka see kesklinna mitmekordne maja lammutamisele koos mu poega. Ja uut ma enam ei tahtnud. Õnneks on mul olemas ka hoopis teistlaadi elukutse, mis ei jäta kunagi tööta.
Aga praegustest aianduskeskustest meeldib mulle enim Hansaplant, just seepärast, et seal on kõik koos ja olemas. Istikute kvaliteet muidugi ka. Ja vaatamata hindadele on mul teadmine, et kui ma ikka midagi väga-väga tahan, on koht, kust midagi huvitavat otsida.

toompeale ütles ...

sel suvel jäigi mul aianduspoodide külastamine ära. millegipärast nendel päevadel kui see plaanitud oli, tuli ikka midagi muud vahele. ju siis polnud aeg küps...
veidi kurb oli Sul ka ikka lillepoodi lõpetada lihtsalt majalammutuse pärast, ma arvan.