kolmapäev, 5. august 2009

Ameerika kännasmustikas.




Ostsin mustikataime Haide puukoolist.

Aga palun nõu ja juhatust, kuidas istutada, kui suur peaks olema see ala, kus tema jaoks sobiv mullastik on ja kuidas millega väetada?

2 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ameerika kännasmustika kasvatajaid on meil vähe, tavaliselt on tegemist ahtalehise mustika ja kännasmustika hübriididega, sest esimene olevat meil külmaõrn.
Mul kasvab ta juba 20 aastat, aga ta on istutatud kuuseheki varju, nii, et külmad põhjatuuled ei kahjustaks teda. Vali talle samuti soojem, eriti just tuulte eest varjatud koht. Kasvab ta jõhvikapeenra otsas s.t. kaevasime mulla umbes 60 cm sügavuselt välja ja asendasime puhta rabaturbaga, pH umbes 4, enne istutamist oleks vaja turvas korralikult vetitada ja kinni sõkkuda. Me ei väeta teda, jälgime ainult, et substraat läbi ei kuivaks, liigniiskust pole ka muidugi vaja:)
Ta on väga vähenõudlik. Edu kasvatamisel!

MUHEDIK ütles ...

Kommentaar jäi üldiselt pooleli, sest väravast astusid sisse Deia ja Co. Tahtsin veel öelda, et ameerika kännasmustikat ei tohi pügada ega mingit muudmoodi lõigata. Las ta kasvab ise nagu tahab. Talvel vajab ta kaitset jäneste eest. Meie põõsas on praeguseks üle 2 m kõrge ja laiust on tal veidi rohkemgi s.t. talle ei maksa liiga lähedale muid põõsaid istutada.
Ja selle jõhvika-mustikapeenra vooderdasime kilega, et püsiks nõutav happesus ja niiskus.