neljapäev, 16. veebruar 2012

Ratsuritäht ja teised lilled

Hakkab õitsemist lõpetama. Tavaline, oranži värvi. 4 kellukaga õisik. Pilti ei ole. Pilt on sukeldunud kuhugi pildikaustade sügavusse ja minema lipsanud.
Aga ratsuritähti on oi-oi kui palju huvitavaid sorte! Jummel, milline ilu aknalaudadele! Unistan!

Kuidagi loid olen sel kevade hakul. Pole veel näppe mullaseks teinud. Kuid kohe-kohe, ehk homme, see juhtub, potid tõin juba tuppa.

Mõtlen juba suvele ja aiakujundusele. Lillepeenrad on käest ära. Päris ränk töö on ees ootamas.
Uusi lillesorte tahaks. Lumeroose ja astilbesid, hostasid, pojenge ja flokse. Mõned pargiroosid ikka ka.
Tegin nimekirja, et mida Aavikuemandalt osta. Oeh, ilus pikk nimekiri sai! Siis vaatasin oma kõhna rahakoti sisemusse ja nentisin: töötu ostab süüa. Töötu lilli ei osta. Töötu ootab paremaid päevi ja ostab siis. Töötu hoolitseb olemasolevate lillede eest ja ei kaeva uusi peenraid! Vot nii! Saab lihtsamalt läbi.
Aga... kui kellelgi kipub üle peenraääre eelpoolnimetatud lilledest ajama, siis võib minu peale mõelda.

Räästad tilguvad ja rohke vaba aeg on väärt värk!






Leidsin ratsuritähe pildi üles. Siin ta alles õitsemise alguses.

6 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ma arvan, et Sa peaksid just uusi peenraid kaevama väga mitmel põhjusel. Aega on piisavalt ja kui nad ootamas on, ju on neil määratud siis ka täituda.
Ja tead, siin meie hulgas on ennegi töötuid olnud, aga lõpuks laabub kõik. Tuleb aeg, tuleb töö.

helleaed ütles ...

Sama nõuanne siit:) Mul oli sama lugu, aga aega oli palju:)Nüüd on töö ja vaata kuidas oma rajatud asju korras jõuad pidada.Aga kui tahet on, siis jõuab palju. Nii et edu ja jaksu ja taimedega on tõesti nii, et nad paljunevad ja üle ikka jääb ühel ja teisel miskit :)

KIMALANE ütles ...

Unistame ja kõik läheb hästi!

Helve ütles ...

oh, ega ma põe töötuksolekut. lihtsalt nii on praegu. puhata on ka vaja. ainult pojenge oleks tahtnud. kuid eks siis kunagi hiljem.

mustkaaren ütles ...

Sama n6uanne, mida Muhedik andis - peenraid ette valmistada tasub igal juhul, sest suvi on pikk ja ka k6hna rahakotiga inimene suudab hea tahtmise ja s6prade abil suuri asju (loe: peenraid) teha:) - siin on v2ike enesekiituse koht;)
Meie inimesed on juba aasstaid saanud iluaiandus-kaubanduse m6nusid maitsta ja kunagi kalli raha eest ostetud pysikud on juba nii suured, et anna aga servast tasuta 2ra, seda n2itab ka rohevahetuste tekkimine.
Olen harjunud mittemillestki midagi tegema ja saan Sind selles suhtes aidata. Aga konkreetseks l2heb asi juba aprillis, kui maa sula;)

Helve ütles ...

tänud, Kaaren! jään kevadet ootama