reede, 9. oktoober 2015

Öökülmad

Esimene sellesügisene öökülm tabas meid 6.oktoobril. Hommikul kella kaheksa paiku oli õhutemperatuur -4, maa kenasti valge. Ja kohe olid ka metskitsed platsis.Uudistamas, et kas veel õunu on ja kui palju on. Et siis talvel tagasi tulla ja neid lume alt välja kraapida ning maiustada.

Pilt 061015

Täna oli juba neljas külmaöö ühtjutti. 7.okt-l oli -4, 8.okt-l -5 ja täna, 9.okt-l veidi soojem, -3.

Saagid olid selleks ajaks salves, va viimased tomatid kasvuhoonest. Meie ida-läänesuunalise klaaskasvuhoone põhjapoolne külg on ühtlasi ka aiatööriistade kuuri puidust sein, mis tõrvapapiga üle löödud. Arvan, et tänu sellele ei olnudki külm veel kasvuhoonesse jõudnud, kuigi klaasid on kohati vajunud ja isehakanud õhuauke on kasvuhoones päris mitu.

Sügis on ilus aeg ja öistest külmadest hoolimata näeb aed veel hea välja.




Pildid 081015

7 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Need kitsekesed on tõesti muinasjutulised aga ma eelistaks isiklikult muinasjuttu kitsekesteta. Sinu ilusat aeda loodan juba järgmisel hooajal külastada :)

MUHEDIK ütles ...

Pilt kui muinasjutust. Meil nii palju külma pole olnud, aga puutumata pole ka jäänud.
Aed näeb Sul hea välja :)

Tii ütles ...

Ilus! Nii palju külmakarmatuid õisi on pildil.

Tsiil ütles ...

Väga ilusad kooslused sul seal!

Tii ütles ...

Mis väike ümar põõsapuhmas kasvab roosast kukeharjast vasakul tagapool eelviimasel pildil?

Helve ütles ...

Tii, see on harilik pukspuu. Kasvab täitsa nii kuis jumal juhatab. Ta on üsna vanake juba tegelikult. Ca paarkümmend aastat vähemalt. Mu õepoeg pistis pukspuu oksakese mulda ja kui juured alla võttis, kinkis mulle. :)

Helve ütles ...

Kui nüüd aiamuinasjutust rääkida, siis avatud maa-aed ongi kõigile avatud. Kui aial tara ümber pole ja elad metsa veeres, tunnevad metsloomadki, et see on osa nende elualast. Kitsedele lisaks tunnevad mu aias end üsnagi koduselt veel jänesed, kährikud, rebased, ilves. Põdrad ja metssead õuealale pole tulnud, kuid nö pargiosas mässavad nad ikka aeg-ajalt. Ongi ju vaid kaks valikut: kas teed tara ümber või õpid elama koos loomariigiga. Valisin viimase variandi. Kui loomade elukombed tuttavaks saavad, on taimigi nende eest lihtsam kaitsta.