Mina tarbin teda enamasti koos teiste köögiviljadega salatina: kurk, tomat, roheline sibul, tammelehesalat, till, pipar, sool.
Kas on ehk huvitavate retseptide väljapakkujaid!
9 kommentaari:
Hiline
ütles ...
Ilus jah, aga kuna mul palju tigusid, siis salat varakevadine toataim. Ei tea, kas ainult mulle tundub, et salatilehed lähevad segusalatites mõrkjamaks (eriti kui noaga lõigata), ma krõmpsutan neid niisama toidulisaks. Aga salatist rohkem maitsevad mulle pärna pungad ja noored lehed.
seekord kui ma tomati, majoneesi ja hapukoorega tegin, tundus mulle ka eriti mõrkjas. kui kohe prae kõrvale lõigata koos teiste köögiviljadega, siis seda mõrkjat maitset ei tunne, isegi noaga lõigates. ma krõmpsutan neid aiamaaal käies niisama ka!
teod on aiapidaja jaoks ebameeldivad tegelased. eelmises elukohas oli neid ka tohutult, siin õnneks mitte! vähemalt praegu veel mitte!
Sülita üle vasaku õla, et ei tulekski! Ma vist ise ka juba peaaegu teo nägu, no uskumatu kuskohast neid nii palju tuleb, tänane "saak" pea 2,5 l ämbri täis ja ometi linavästrikud ja juba ka pardipojad söövad usinalt väikseid ja ise ka korjan iga päev suuri :(
http://lillepeenar.blogspot.com/2007/06/prast-vihma.html Seal teksti lõpus on üks salati söömise (irw) õpetus. Lisaks olen salatit ka tavalisse makaronisalatisse hakkinud. Väga hea muideks! Ja sõbranna on teinud sellist salatit, et hakitud salatilehed, kodujuust, tomativiilud ja heeringas. Maitsestab millegagi kah. Söödav muideks ja päris hea.
Hommikusöögiks sobib selline salati, munaroa, tomati võileib hästi ja on tervislik kah. Õhtusöögi (shashlõki) kõrvale hakin samuti salati : koostisosad: roheline salat, kapsas, till, murulauk, petersell, värske kurk. Kastmeks peale oliiviõli+ sidrunimahl+ maitsestada soolaga
Ma ei taha eriti mingit keemiat kasutada (ka ei kasuta eriti väetisi)- elan kõrgemal jõekaldal ja eks vihmad uhavad kõik ju jõkke. Tigude tõrjevahendiks tõingi pardipere sõbrannalt laenuks, talveks saab nad tagasi. Olengi külavahel "õela moori" kuulsusega :) nädal tagasi käisin oma pojalastega jõel supluskohas, üks papa viskas tühjaksjoodud plastpudeli vette ja ma lennutasin selle viskaja pudelile järele. Vast hakkab mõtlema, mis eeskuju ta oma lastele annab.
olen Su elustiiliga igatpidi päri, nii keemia kui ka muu looduse reostamise osas! ega siis vist ongi pardid ja ämber parimad vahendid tigude tõrjeks. kuid see tigude laastamistöö on küll kole!
ma teen samamoodi seda salatit - eri sorti lehtsalatit, rukolat, tomatit, kurki, tilli, peterselli, lehtsellerit, veidi ürdisoola, suhteliselt ohtralt extra virgine oliiviõli (aitab vitamiine omastada + soolestikku puhtana hoida). vahel harva ka sorts balsamiveiniäädikat, aga viimasel ajal ma seda enam eriti ei taha.
ja seda salatit läheb nii ohtralt, et muude retseptide jaoks ei jätku lihtsalt materjali :). kui mõni päev taldrikutäit salatit ei saa, on kohe miskit puudu.
ja muuseas, itaalia kokad soovitavad salatilehti nagu basiilikut ainult rebida, mitte noaga lõigata - maitse ja aroom jäävad pehmed ja salatirakke ei vajutata kokku ja kinni. maitses on vahe igatahes tunda, salati tekstuuris ka
9 kommentaari:
Ilus jah, aga kuna mul palju tigusid, siis salat varakevadine toataim. Ei tea, kas ainult mulle tundub, et salatilehed lähevad segusalatites mõrkjamaks (eriti kui noaga lõigata), ma krõmpsutan neid niisama toidulisaks. Aga salatist rohkem maitsevad mulle pärna pungad ja noored lehed.
seekord kui ma tomati, majoneesi ja hapukoorega tegin, tundus mulle ka eriti mõrkjas.
kui kohe prae kõrvale lõigata koos teiste köögiviljadega, siis seda mõrkjat maitset ei tunne, isegi noaga lõigates.
ma krõmpsutan neid aiamaaal käies niisama ka!
teod on aiapidaja jaoks ebameeldivad tegelased. eelmises elukohas oli neid ka tohutult, siin õnneks mitte! vähemalt praegu veel mitte!
Sülita üle vasaku õla, et ei tulekski!
Ma vist ise ka juba peaaegu teo nägu, no uskumatu kuskohast neid nii palju tuleb, tänane "saak" pea 2,5 l ämbri täis ja ometi linavästrikud ja juba ka pardipojad söövad usinalt väikseid ja ise ka korjan iga päev suuri :(
sülitasin!
kuidas Sa neid tõrjud peale korjamise. kas mingi kemikaaliga ka?
kas teil on kogu ümbruskond tigusid täis?
ma kelleltki kuulsin poole kõrvaga, et mingit pulbrit riputab aiaäärtesse (piirab aia) ja teod enam ei tule.
kui soovid, võin uurida uuesti üle, mis see täpsemalt on, mida ta teeb?
http://lillepeenar.blogspot.com/2007/06/prast-vihma.html
Seal teksti lõpus on üks salati söömise (irw) õpetus.
Lisaks olen salatit ka tavalisse makaronisalatisse hakkinud. Väga hea muideks! Ja sõbranna on teinud sellist salatit, et hakitud salatilehed, kodujuust, tomativiilud ja heeringas. Maitsestab millegagi kah. Söödav muideks ja päris hea.
Hommikusöögiks sobib selline salati, munaroa, tomati võileib hästi ja on tervislik kah.
Õhtusöögi (shashlõki) kõrvale hakin samuti salati :
koostisosad: roheline salat, kapsas, till, murulauk, petersell, värske kurk.
Kastmeks peale oliiviõli+ sidrunimahl+ maitsestada soolaga
copy-paste lillepeenrast on see siis nüüd!
Ma ei taha eriti mingit keemiat kasutada (ka ei kasuta eriti väetisi)- elan kõrgemal jõekaldal ja eks vihmad uhavad kõik ju jõkke. Tigude tõrjevahendiks tõingi pardipere sõbrannalt laenuks, talveks saab nad tagasi.
Olengi külavahel "õela moori" kuulsusega :) nädal tagasi käisin oma pojalastega jõel supluskohas, üks papa viskas tühjaksjoodud plastpudeli vette ja ma lennutasin selle viskaja pudelile järele. Vast hakkab mõtlema, mis eeskuju ta oma lastele annab.
olen Su elustiiliga igatpidi päri, nii keemia kui ka muu looduse reostamise osas!
ega siis vist ongi pardid ja ämber parimad vahendid tigude tõrjeks. kuid see tigude laastamistöö on küll kole!
ma teen samamoodi seda salatit - eri sorti lehtsalatit, rukolat, tomatit, kurki, tilli, peterselli, lehtsellerit, veidi ürdisoola, suhteliselt ohtralt extra virgine oliiviõli (aitab vitamiine omastada + soolestikku puhtana hoida). vahel harva ka sorts balsamiveiniäädikat, aga viimasel ajal ma seda enam eriti ei taha.
ja seda salatit läheb nii ohtralt, et muude retseptide jaoks ei jätku lihtsalt materjali :). kui mõni päev taldrikutäit salatit ei saa, on kohe miskit puudu.
ja muuseas, itaalia kokad soovitavad salatilehti nagu basiilikut ainult rebida, mitte noaga lõigata - maitse ja aroom jäävad pehmed ja salatirakke ei vajutata kokku ja kinni. maitses on vahe igatahes tunda, salati tekstuuris ka
Postita kommentaar