neljapäev, 3. juuli 2008

Padjakesed ja muud lilled

Nii kurb kui see ka ei ole, on minu aia lillede nimed niisugused isetekitatud.

lillakas padjake

nelgiline

ja veel üks nelgiline

valkjasroosa padjake. tegelikult küll hoopis roosakasvalge. praeguseks on ta juba õitsenud, on avatud veel vaid üksikud valged õied

madal liilia, mille mu armsad Takjanupud kord sünnipäevaks kinkisid

kuldkepp

rohekaskollane padi

lihtsalt valge, väike ja armas

valge padjake











ja siin on nad siis kõik koos!

4 kommentaari:

thela ütles ...

Aga need padjakesed on ju nii armsad. Ja ega Sa näidisaeda raja, et igal taimel sordinimi küljes peab olema. Ikka oma silmale rõõmuks ja hingele iluks.

MUHEDIK ütles ...

Aed on ilus ja padjandid ka. Ja mida suuremaks kasvavad, seda ilusamaks muutuvad.
Aga nimedega on nii - igas aias on palju taimi, millel pole nime. Aga kui need on teada, on palju lihtsam taime eest hoolitseda, sest sa leiad tema kohta info kätte. Ja nime teadmine ei tähenda ju sugugi näidisaia kujundamist. Valid ju ikka hingelähedased taimed ka siis kui nimi on teada. Oma laste nimesid me ju teame, aga ega seepärast me neid kuskile näitusele sea.
Pole midagi katki ja ega aiad seepärast rajamata jää kui nimi puudu, aga sageli juhtub ka nii, et lähed mõnd taime ostma, mis potis näeb teistsugune välja kui lillepeenras ja siis ostadki mitu aastat järest üht ja sama taime.
Ka nimeta taim on armas ja küll Sa kunagi ka nende nimed teada saad.
See nimedevärk on minu arvamus ega pruugi teiste inimeste omadega kattuda, aga oma kogemustele toetudes võin soovitada- kui võimalik, oleks hea, kui taime nimi on teada.

toompeale ütles ...

ma tahaks ikka teada küll nende lillede nimesid, mis mu aias kasvavad.
kunagi ma ju teadsin neid täiesti iseenesestmõistetavalt nagu sedagi, et leib on leib ja sai on sai ja seepärast pole nad mul ka üles kirjutatud.
aga nuoh, elu teeb kurje tempa, igale antakse ikka miskit vaevust kanda ja selle tulemusena on mu mälu taimenimede pealt kustunud!
vot nii!

ega ma ei hala, ainult hinge teeb mõnikord täis!

deia ütles ...

ehh mu aias on ka palju nö nimeta taimi, kellel kunagi ikka nimi ka oli. Kirjutasin kõik hoolega ka aiapäevikusse üles ja mõtlesin et on kindlas kohas. Aga sellel kevadel õnnestus see paks kaust ikka korralikult kindlasse kohta ära paigutada ja siiamaani pole üles leidnud. Nii ongi paljud taimed nimeta. Aga õnneks on palju abivalmis inimesi, kes siis pildi järgi tuvastada aitavad.
Kusjuures kuningakeppi kutsun ka mina kuldkepiks :)