reede, 16. mai 2008

Aias elutsevaid tüüpe ja isiksusi.


"katsemänd". kas saab männist bonsai?



noor tanguutia elulõng ja visa vereurmarohi.



ise tuli! see kõrgem lill, nime ei tea, õitseb lillade õitega. tuli ja kükitas noore tanguutia elulõnga kõrvale. praeguseks juba uhke sirge olekuga!



minu peenardelt leiab ebatraditsioonilisi kooslusi. seekord siis küüslauk ja tulp.



aedvaak, dollarid ja muu seltskond



kolm kevadist



punast ja rohelist



kollane kaar



kirsside õievahtu jätkub vaid kõrgele, latvadesse. üleelmise talve krõbe külm, mis muud!



õunapuu said jänesed endale. minule jäi metsik, st pookealus. no tore seegi, ehk õnnestub keraks kujundada. üks korralik kera kulub ju ikka aeda ära.



See on vana ploomi, Emma Leppermanni juurevõsu. Arvasin, et las kasvab, kuid ehk võiks ta olla hoopis poolkerana siin suurte tüvede vahel. Sõber aeg näitab, kas saab poolkera, või hoopis kolmveerandkera või midagi muud.

5 kommentaari:

Hiline ütles ...

Sul paistab seal täitsa tore elamine olevat :)
Kas vesi basseinis õietolmuga ei ole roheliseks läinud, mul juba paari päevaga kastmistünnides kollane kiht peal ja vesi rohetab.
Ja ma selline natuke norija tüüp (loodan, et ei solvu), aga kas need basseini äärde kuhjatud väikesed kivid ei vähenda basseini ilu või kavas kivide vahele lilled istutada? aga siis peaksid veetaset ka tõstma - veepinda peaks rohkem näha olema.

toompeale ütles ...

meil on niisugune poolmaamajanduslik bassein. koerad käivad seal ennast jahutamas ja kastmisvett võtan sealt. laiaotstarbeline.
kividega vooderdasingi sellepärast seest ära, et siis koertel lihtsam sealt välja ronida.
praegu on seal veel möödunudaastased vahtralehed sees, ootan millal soojemaks läheb, siis saab vee välja pumbata ja põhja ära puhastada. siis tõuseb ka veetase.
elan hajasustusega külas ja olen oma aia kujundamisel ka hästi maa- ja looduslähedane püüdnud olla.
basseiniääre kivid minu arvates ei vähenda minu taotluses olevat basseini ilu.
sellesse suuremasse hunnikusse peaks tulema mägisibulate kodu, kuid see kõik alles väga algusjärgus. ja üht-teist on veel basseiniga kavas, kuid näiteks kui veetaseme teema juurde tagasi siirduda, siis arvan, et järgmisel suvel on seal väga vähe vett, sest lapselaps saab selleks ajaks jalad alla ja aed on suur ning ikka juhtub, et ei jõua kogu aeg lapsel silma peal hoida.

toompeale ütles ...

aga mis nn norijatesse tüüpidesse puutub, siis on nad alati teretulnud, arutlus ju edasiviiv jõud!

Hiline ütles ...

Ma küsisin basseini kohta ka seepärast, et tahaks nagu endale ka, natuke suuremat, kuhu vesi jõest kastmiseks pumbata. Aga ei ole veel otsusele jõudnud kus ta olema peaks. Kaevata ka ei viitsi - ma 3 aastaga neid vundamendiauke juba küllalt uuristanud ja hirm ka, et vesi läheb hukka, ma sihuke laisake ka :) Sellepärast uuringi kõigi käest, et mis, kuidas ja milline ta aias välja näeb.
Mul naaber tegi ka basseinist liivakasti oma tütrepoegadele kui need väikesed olid :)

toompeale ütles ...

kaevamine tüütu jah!

vesi hukka ei lähe kui uut värsket vett aeg-ajalt peale lasta.
ja minu arust on bassein aias alati ilus, olenemata asukohast ja suurusest.
ainult suurte puude alla ja vahetusse lähedusse ei soovita teha, liiga palju prahti (lehed , oksad ja muu sodi) satub basseini ja puhastamine on üsna tüütu.